Primăria municipiului Tulcea a anunțat că iluminatul festiv din acest sezon va avea aceeași amploare ca și în cel precedent, urmând a acoperi următoarele zone: Piața Civică (Mircea cel Bătrân), Strada Unirii, Piațeta Navaliștilor, Parcul Personalităților, Parcul Sf. Gheorghe, Parc Delta, Clădirea Primăriei, străzile Isaccei, Dobrogeanu Gherea, Păcii, Babadag, precum și sensurile giratorii din municipiu.

Vor fi montate aproximativ 600 de ornamente pe stâlpi, la sol, în brazii ornamentali și pe clădirea primăriei. Ornamentele vor fi sub formă de medalioane, figurine, globuri, jucării multicolore 2D și 3D, traversări, perdele luminoase, caruseluri luminos. Vor fi împodobiți brazi în Piața Civică și în Parcul Sf. Gheorge. Strada Unirii va fi inundată de traversări luminoase, globuri și figurine. Punctul central va fi cortul luminos din Piața Civică, unde va avea loc și Târgul de Crăciun.

Valoarea contractului din acest an pentru iluminatul festiv este de 683.525 lei cu TVA, față de 720.000 cu TVA în anul precedent.

Totuși, spre deosebire de anii anteriori, toate ornamentele folosite în acest an vor funcționa pe bază de tehnologie LED, eficientă din punct de vedere energetic. “În decursul acestui an, peste 50% din vechile corpuri de iluminat public din municipiu au fost înlocuite cu unele noi, bazate pe tehnologie LED cu sistem de telegestiune, vârful de performanță în iluminatul public. Calculele efectuate arată că în perioada 1 iunie – 30 septembrie, raportat la perioada de funcționare, a rezultat o economie de energie electrică de 194 Mw, reprezentând un procent de 60% față de vechiul sistem. Pentru perioada octombrie-decembrie, cu actualul sistem, estimăm o economie de 241 Mw, raportat la un număr de 1237 ore de funcționare,” menționează reprezentanții peimăriei municipiului Tulcea.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentIncendiu la Spitalul pentru Copii din Cluj! Pacienții și aparținătorii de la etajele 3,4 și 5 au fost evacuați (FOTO)
Articolul următorCaracatița care a distrus sportul rege, demascată. Jocurile controversatului Neluțu Varga. Ce implicare are Sorin Grindeanu? – Culisele Statului Paralel, ora 18