Inventivitatea romanului este proverbială şi, cum tulceanul este roman şi el, a găsit o metodă inedită de a fura fără să fie prins.
Apa, căci despre ea este vorba, ajunge în casele noastre, prin ţevi. Dacă pentru cei care stau la bloc, este aproape imposibil să „păcălească” instalaţiile, pentru cei de la case, furtul este făcut cu cap.
Majoritatea au căminele de vizitare în curte. Acolo este racordul şi apometrul. Pentru că nimeni nu ştie ce face omul în curte, unii au săpat între gard şi cămin şi s-au înţepat la reţeaua de apă dinaintea apometrului. Astfel, tot ce se consuma pe acest nou racord, nu este înregistrat de apometru şi …automat, nu este plătit!
Acest model de a fura apa a ajuns însă şi la urechile conducerii Aquaserv.
„Pentru detectarea furturilor de apă din reţea, am achiziţionat o cameră sub presiune, cu cablu o lungime de 40 de metri. Camera are 13 milimetri şi poate vizita orice conductă, înspecial pe cele de branşament de jumătate de ţol sau de trei sferturi.
Camera poate detecta orice înţepare ilegală, înaintea contorizării, mai direct spus, descoperă furturile de apă!
Cei care sunt prinşi cu astfel de practici vor fi daţi pe mâna organelor de cercetare penală. Automat, abonatul prins că fură apa va fi debranşat şi va fi obligat să îşi refacă toată documentaţia pentru rebransare, plătind din nou toate taxele. Toate aceste demersuri pentru rebransare pot ajunge între o mie şi două mii de lei, în funcţie de branşament” – a declarat pentru ziarul nostru, domnul Ionel Caraman, director general al SC Aquaserv SA.

Articolul precedent42 de poliţişti s-au angajat în 2018 la IPJ Tulcea şi 25 de maşini de poliţie noi au intrat în serviciu
Articolul următorS-a bugetat avansul pentru construcţia Podului peste Dunăre!