Turiștii, localnicii și pe toți cei care îndrăgesc tradițiile culturale și gastronomia locală sunt așteptați în perioada 10 – 11 septembrie la Sărbătoarea Borșului de Pește la Crișan, în Delta Dunării.

Imagine

În cele două zile ale Sărbătorii Borșului de Pește din Delta Dunării vor avea loc prezentări gastronomice, concursuri de gătit pentru turiștii care decid să viziteze zona turistică Crișan și numeroase momente artistice susținute de grupurile foclorice aparținând etniilor care conviețuiesc în Delta Dunării. Capul de afiș al sărbătorii vor fi Elena Gheorghe, Plăieșii și Radu Captari.

Localitățile comunei Crișan (Crișan, Caraorman și Mila 23) au o îndelungată tradiție în pescuit și pescaturism. Turiștii sunt întâmpinați cu fiecare ocazie, cu ospitalitate de localnici și operatorii din turism, îmbiați cu produsele gastronomice locale, precum și cu vizitarea canalelor și lacurilor din Deltă, iar cazarea este asigurată în pensiuni și hoteluri de la o margaretă la 5 stele. Oferta de vizitare este una deosebită și ce poate fi mai frumos decât deplasarea cu caiacul sau o vizitare cu șalupa, a canalelor și lacurilor din împrejurimi, a dunelor de nisip sau a pădurii Caraorman cu al său Stejar Îngenunchiat sau Masa Tăcerii.

Imagine

Comuna Crișan mai este cunoscută și pentru faptul că de aici provin, nu mai puțin de 24 de medaliați olimpici, mondiali și europeni la caiac-canoe, fiind singura comună din România, din care au plecat atât de mulți campioni, printre care și marele campion Ivan Patzaichin.

Sursa foto Asociatia Delta Dunarii

 

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentMinistrul Energiei anunţă controale la furnizorii de energie
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 28 august 2021