Specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” au identificat  85 de codalbi în zona în zona Sarinasuf.

 Daca acum 10 ani,  specialiștii INCDD au numărat  24 de codalbi, ulterior numarul păsărilor  a crescut: la 28, 44, 85.

“ Estimam ca au fost peste 100 de codalbi in helesteu si zonele imediat invecinate, urmeaza sa revenim pentru o noua numarare a acestor pasari spectaculoase!

Imagine

Investigatiile au fost realizate in cadrul proiectului proiectului “Revizuirea planului de management și a regulamentului RBDD” COD MYSMIS 2014+ 123322, subactivitatea 2.1. A7 Inventarierea şi cartarea speciilor de păsări din anexa I a Directivei Păsări din ROSPA0031, echipa de ornitologi (dr. Marinov Mihai, dr. Doroșencu Alexandru, dr. Alexe Vasile, dr. Bolboacă Lucian Eugen) al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării – Tulcea (Departamentul Conservarea biodiversității și utilizarea durabilă a resurselor naturale) realizează cercetări privind starea de conservare a codalbului (Haliaeetus albicilla).,”au transmis reprezentanții INCD Delta Dunării.

Vulturul Codalb este o specie protejată, intalnita in ultimul timp din ce in ce mai rar. Păsărea de prada, stationeaza la noi in ţara intre lunile martie – octombrie.

Cea mai mare păsăre se regaseste pe teritoriul Deltei Dunării. Coloristica corpului este maro, capul si coada fiind albe, penele de zbor negre. Se hrăneşte cu mamifere, peşti, broaşte, şerpi etc.,în special zonele in care se afla bazine de apă. Toamna migrează catre zonele Mediterane.

Sursa foto INCD Delta Dunării

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 19 februarie 2022
Articolul următorVIDEO Mașină în flăcări, panică pe șosea