Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea,  cu sprijinul  Consiliului  Județean și a Asociației ”Prin mediu trăim”, a organizat concursul cu tematică de protecție civilă  ”Cu viața mea apăr viața” – etapa județeană în  Sala de Sport – Club Școlar Sportiv Tulcea.

 Competiția s-a desfășurat pe două cicluri de pregătire, gimnazial și liceal, la care au participat 12  echipaje din cadrul mai multor instituții de învățământ din județul Tulcea.
  Ciclul gimnazial:  Școala Gimnazială ”Pescărușul” Sarichioi; Școala Gimnazială ”Gheorghe Banea” Măcin; Școala Gimnazială  ”Nifon Bălășescu” Tulcea;Școala Gimnazială ”Nichifor ”Ludovig ” Niculițel; Școala Gimnazială ”Panait Cerna”Cerna;  Școala Gimnazială Greci; Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” Tulcea; Liceul Teoretic  ”Constantin Brătescu” Isaccea;
Ciclul liceal: Liceul Teoretic  ”Constantin Brătescu” Isaccea; Liceul Tehnologic ”Brad Segal” Tulcea; Liceul Tehnologic Măcin; Liceul Teoretic  ”Ion Creangă” Tulcea;
   În cadrul concursului, participanții au avut de susținut o probă teoretică și două probe practice.
   Proba teoretică a constat în verificarea cunoștințelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice . Echipele care au trecut proba teoretică cu brio, au participat la probele practice care au constat în transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe o distanță de 50 de metri și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat.

 La categoria gimnaziu, locul I a fost obținut de echipajul din cadrul Școlii Gimnaziale ”Nichifor Ludovig”  Niculițel, pe a II a treaptă a podiumului a urcat echipajul din cadrul Liceului Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea,  iar pe poziția a III a s-au clasat elevii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Pescărușul” Sarichioi.
  La categoria liceu, locul I a fost acordat echipajului din cadrul Liceului Tehnologic Măcin, locul al II lea de către elevii din cadrul Liceului Tehnologic  ”Brad Segal” Tulcea iar locul al III lea de către echipajul din cadrul Liceului Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea.

  Mâine, 20 mai 2023, pe Stadionul Bididia din municipiul Tulcea se va desfășura etapa județeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi ”Prietenii Pompierilor”, unde la linia de start se vor alinia 8 echipaje din cadrul mai multor instituții de învățământ din județ.

Imagine

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentS-au scumpit carburanții după ce prețurile scăzuseră sub 6.4 lei/l
Articolul următorGreva generală din Învățământ îi ține pe jar pe părinți. Ministerul Educației, solicitat să comunice regulile și condițiile din școli