La sfârşitul săptămânii trecute, la sala Dobrogea a Consiliului Judeţean Tulceaa avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea, întâlnire la care s-au pus la punct detaliile noului campionat de fotbal şi calendarul meciurilor. Cu această ocazie au primit afiliere definitivă cluburile Junior Hamangia, Viitorul Murighiol, Luceafărul Slava Cercheză şi Viitorul Horia, dar au fost dezafiliate şi alte trei cluburi şi anume Şcolarii Frecatei, Delta Stars Tulcea şi … Noua Generaţie Măcin.
Având în vedere faptul că Arrubium Macin nu s-a înscris nici la juniori, nici la seniori, al doilea oraş ca mărime al judeţului, spre ruşinea edililor, nu are nici măcar o echipă de copii înscrisă în campionat!

În discursul său, preşedintele AJF Tulcea, domnul Petre Badea, a apreciat activitatea de la nivel de juniori, sector al fotbalului care a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă de la două-trei sute de jucători legitimaţi în 2011 la peste peste o mie în anul 2019. Din păcate, forţa financiară a cluburilor înscrise în fotbalul judeţean tulcean de seniori este incomparabil mai mică faţă de cea din judeţele limitrofe, acesta fiind motivul pentru care în ultimii trei ani campioana judeţului nostru nu reuşeşte promovarea în Liga a III-a.

În Liga a IV-a s-au aliniat la start 11 echipe, primele meciuri fiind programate pe data de 15 septembrie 2019, după ce se vor juca meciurile din Cupa României. Se joacă în cupă atât pe 1 septembrie, o fază preliminară cu echipele noi afiliate şi cu cele noi înscrise la Liga a IV, cât şi pe 8 septembrie când vor intra în competiţie şi următoarele echipe. Echipele de juniori urmează să înceapă competiile după începerea anului şcolar.

La invitaţia preşedintelui forului fotbalistic judeţean, Petre Badea, la şedinţă a participat şi col. Florian Nicolau, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, acesta prezentând delegaţilor echipelor care sunt măsurile de securitate pe care cluburile trebuie să le aibă în vedere la organizarea meciurilor, răspunzând şi întrebărilor acestora.
La şedinţă a participat şi Petre Marinescu, preşedintele de onoare al AJF Tulcea şi viceprimar al municipiului.

Articolul precedentFotbal – Maine începe „Memorialul Adrian Cicîrîc”
Articolul următorBilanţul accidentelor rutiere grave: 11 morţi şi 30 de răniţi grav!