Unul dintre cei mai reprezentativi voleibaliști ai județului Tulcea, Ion Staicu, s-a stins azi după o îndelungată și grea suferință. Ultima dată „Nelu” Staicu antrena echipa de old boys Volei Delta Tulcea (foto), oameni care l-au privit întotdeauna ca pe un zeu al voleiului.

S-a consacrat, ca jucător, la echipa din Baia Mare, dar a jucat, la finalul carierei, aşa cum a făcut-o şi ca junior, pentru o echipă din Tulcea.

Născut în 1956, Nelu Staicu a prins generaţia de aur a voleiului românesc. Momentele sale de glorie au fost după anul 1975 când a ajuns la Explorări Baia Mare, echipă cu care s-a bătut, ani la rând, de la egal la egal cu marile forţe ale voleiului românesc, Steaua şi Dinamo. Campion balcanic, participant în turneul final al Cupei Cupelor şi mai mereu pe podiumul campionatului cu echipa la care s-a consacrat, Ion Staicu a revenit la Tulcea pentru a juca la Gloria SMA Tulcea, o echipă plecată de jos, dar care a promovat în prima ligă în formula Doljencu, Ispas, Staicu, Zaharia, Alexandrov şi Iacoblev, alături de Bălan, Munteanu, Ştefan, Stroenac şi alţii. Mai mereu adversar pentru steliştii Mina, Geană şi Spânu, alţi voleibalişti de legendă ai României plecaţi de la Tulcea, Ion Staicu a fost unul din cei mai respectaţi oameni din voleiul tulcean şi înconjurat de mulţi prieteni.

Articolul precedentPeste trei săptămâni, Info Day la Bruxelles pentru promovarea produselor agricole!
Articolul următorO persoană a fost rănită după ce mașina a intrat în șanț din cauza vitezei