Joi, 14 noiembrie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la conferința de lansare a celei de a XI-a ediții a Festivalului Internațional de Film pentru Publicul Tânăr Kinodiseea (14-17 noiembrie 2019), organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Tulcea.

„Ne bucură faptul că revenim ca finanțatori ai acestui festival de film pentru publicul tânăr. Anul trecut nu am mai avut finanțări pe Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile pentru activități nonprofit de interes general, fapt care m-a durut pentru că știu că sunt evenimente care au nevoie de ajutorul autorităților pentru a se putea desfășura. Este, într-adevăr, rolul nostru, al autorităților locale, de a investi în acest gen de evenimente, în cultură în general. Iată, că astăzi, noi, cei din Consiliul Județean Tulcea, alături de dumneavoastră reușim să realizăm această nouă ediție a festivalului.

Fac un apel către toți tinerii și copiii din Tulcea să vină la acest festival pentru că este un regal al filmelor bune. Ne bucurăm că Kinodiseea a ajuns din nou la Tulcea în condițiile în care festivalul nu ajunge peste tot în țară. Acum doi ani, organizatorii au fost foarte plăcut impresionați de publicul tulcean care este avid de acest gen de evenimente. Atunci au fost numeroase solicitări de bilete de la școli, astfel că festivalul s-a desfășurat cu casa închisă, așa cum îi stă bine unui astfel de eveniment. Vă mulțumim că ați ales iarăși Tulcea și sperăm să reușim să vă ajutăm și anii următori în organizarea festivalului“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

La iniţiativa Asociaţiei Culturale Metropolis din Bucureşti, proiectul vizează în principal rularea unor pelicule de bună calitate artistică, procesul de educaţie culturală fiind completat de organizarea unor sesiuni de întrebări şi răspunsuri după trei dintre proiecţii şi organizarea a trei ateliere de educaţie audio-vizuală.

Dimensiunea grupului ţintă pentru acest proiect este de 1200 de spectatori şi 60 de participanţi la ateliere, gazdele acestor activități fiind două instituţii din subordinea Consiliului Judeţean – Casa Avramide şi Teatrul Jean Bart.

Articolul precedentPrima Distincţiea „Recunoştinţa Dobrogenilor” acordată unor personalităţi tulcene remarcabile
Articolul următorPracticarea activităţilor turistice în Delta Dunării în dezbatere publică