În cadrul ceremoniei de la Monumentul Independenţei, prilejuită de marcarea Zilei Dobrogei,  a fost aprinsă Făclia Spiritului Dobrogean, pentru a transmite mesajul de unitate existent între dobrogeni, indiferent de etnie sau credinţă.

Torţele, trei la număr, şi-au început călătoria de la Monumentul Independenţei către Liceul din Babadag, ulterior fiind predate elevilor din localităţile judeţului vecin Mihai Viteazu şi Ovidiu, ajungând la Constanţa mâine, 15 noiembrie 2019, la Colegiul Prefectural comun al celor două judeţe.

Organizatorii şi-au propus crearea unei tradiţii prin aprinderea acestor torţe, purtate anul acesta de elevi sportivi de la licee de marcă şi tradiţie ale judeţelor Tulcea şi Constanţa, ca mesaj de încredere că educaţia minţii şi antrenamentul trupului vor menţine veşnic tânăr spiritul Dobrogei, unic prin diversitate.

La monument, făcliile a fost purtate de elevii Maria Mitruş şi Alexandru Toader, de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” şi Andrei Sterea, de la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”.

Articolul precedentPatru răniți în urma unei explozii într-un bloc de garsoniere
Articolul următorEtapizat, căldură de mâine pentru toate apartamentele din municipiu