EFIGE își propune să valorifice potențialul transfrontalier interdisciplinar (etnografic, arhitectural, gastronomic și viticultural) în ceea ce privește patrimoniul cultural și istoric, întrucât geografia, istoria și conviețuirea la porțile Dunării au demonstrat peste 20 de ani de cooperare că această zonă și-a modelat propria individualitate.

În cadrul acestui proiect a fost achiziționat pontonul expozițional EFIGE, care urmează să devină un punct de atracție turistică inedit pe Faleza Dunării și totodată un spațiu destinat pasionaților de cultură și folclor regional.

Pe lângă pontonul expozițional, au fost îndeplinite și activități de colectare, sortare a datelor relevante din teren, sintetizate în final într-o colecţie valoroasă compusă din tradiţii transfrontaliere, unice în regiune. Astfel a luat naștere Albumul „Colecţia Tradiţiilor Transfrontaliere” care încununează efortul comun al parteneriatului EFIGE și care a constat în compilarea componentelor de patrimoniu tradiţionale „Euroregiunii Dunărea de Jos”, sub forma materializată de album tipărit. Acesta conține elemente autentice de folclor regional, bucătărie tradiţională, activităţi meșteșugăreşti conservate local, simboluri şi datini păstrate în regiunea delimitată de judeţele Galaţi, Tulcea şi regiunea Odesa.

 

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentCrește indemnizaţia de şomaj. Legea a fost promulgată de președintele Iohannis
Articolul următorCompensarea prețului la carburanți, prelungită până la sfârșitul anului. Anunțul premierului Nicolae Ciucă