S-au încheiat Campionatele Naţionale de Şah pe Echipe de Copii, Juniori şi Tineret la şah clasic, rapid şi blitz , care s-au desfăşurat la Iaşi, în perioada 12-20 iulie 2019.
Clubul Sportiv Logic Delta a fost prezent anul acesta cu două echipe de fete la categoria F08 și F12 și o echipă de băieți la categoria B12.

Echipa F12 : AUR, ARGINT și BRONZ

Ieri de Ziua Mondială a Şahului, echipa de fete 12 ani de la ACS Logic Delta a devenit CAMPIOANĂ NAŢIONALĂ la Şah Blitz.
La finalul celor 5 runde, fără nici o înfrângere (4V,1E, 0Î) echipa de fete a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului naţional şi a cucerit medalia de aur, după ce în proba de şah clasic a obținut medalia de argint, iar în proba de șah rapid fetele au obţinut medalia de bronz.
Echipa F12 formată din sportivele tulcence: Pufleni Maria – componentă a lotului național al României în 2019, Borisov Sofia – Ioana – componentă a lotului național al României în 2019 şi Boureanu Bianca-Alina au dat dovadă de multă ambiție, seriozitate și perseverență atingând anul acesta cea mai frumoasă performanță națională pentru județul Tulcea. Performanța fetelor de 12 ani este cu atât mai mare, dacă ținem cont și de faptul că, absolut toate echipele pe care le-au înfruntat în această competiție sportivă au avut în componență jucătoare de top împrumutate de la mai multe cluburi din țară.
În cadrul probei de şah clasic , jucătoarele au fost premiate și individual în funcţie de rezultatele obţinute la mesele la care au jucat, astfel că, Boureanu Bianca Alina a cucerit medalia de aur la masa trei cu 5 victorii și un egal.
Felicitări, fetelor !
Sunteți ”reginele șahului tulcean” pentru că, în ultimii ani ați făcut o imagine foarte frumoasă sportului minții din județul Tulcea.

Echipa F08: Trei Medalii de BRONZ

Deși sunt la început de drum în șahul de performanță, echipa de fete 8 ani formată din sportivele tulcence: Voloșincu Irina , Coman Ioana-Isabella şi Crăiță Miruna au dat dovadă de multă ambiție și determinare pentru atingerea obiectivului propus, ocuparea unui loc pe podiumul național. Astfel că, în toate cele trei probe de șah clasic, rapid și blitz micuțele șahiste au urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului național, cucerind trei medalii de bronz.
Felicitări, fetelor!

Echipa de băieți 12 ani formată din: Tănase Andrei , Crăiță Alexandru şi Gherghișan Alexandru , chiar dacă, nu au reușit să ocupe un loc pe podiumul național, rezultatele obținute la aceste campionate pe echipe, demonstrează faptul că, sunt copii valoroși care trebuie susținuți în sportul de performanță.
Felicitări, băieți!
Felicitări pentru prestație și celor doi sportivi tulceni Mohonea Alexandru și Munteanu Ianis împrumutați la cluburile din Galați și Brăila pentru a juca la aceste campionate naționale de șah.
Tulcea are copii talentaţi ce pot face performanţă în ”sportul minţii”, însă pentru a atinge înalta performanță este nevoie de multă muncă, dedicație, şi de o perseverenţă extraordinară.

 

Articolul precedentAlarmaţi pentru droguri, oamenii legii au descoperit circa 30 de pacheţele cu prafuri suspecte la un taximetrist
Articolul următorFemeie lovită de maşină pe trecerea de pietoni de pe strada Victoriei