În această seară, impresionante forţe din poliţie şi jandarmerie au participat la o misiune reală, care a pus pe jar mai mulţi tulceni intimidaţi de sirenele şi girofarurile autorităţilor. Ce se întâmplase defapt…
Un conducător auto care se deplasa dinspre Mihail Kogălniceanu către municipiul Tulcea, a observat în faţa sa un taximetru care mergea şerpuit, de pe o bandă pe alta. Omul conştiincios a semnalat evenimentul prin 112, crezând că cel aflat la volan este beat sau drogat.
Un echipaj de la Biroul Rutier l-a aşteptat pe acesta la intrare în municipiu şi l-a oprit în vederea testării. Existând posibilitatea ca cel vizat să se afle sub efectul unor substanţe psihoactive, a fost solicitat ajutorul lucrătorilor de la Biroul de ordine publică şi a plutonului special de la Jandarmerie. Omul a fost îmbarcat într-o maşină a poliţiei şi a fost condus la sediul IPJ, unde i s-a făcut testarea pentru depistarea substanţelor interzise cu noul aparat Dragger 5000. Din fericire pentru el, acesta nu consumase nimic interzis.
Acţiunea a fost consusa de comisarul şef Aurel Lefterache, şeful Serviciului Rutier. Interesant este faptul că în interiorul autoturismului au fost găsite în jur de 30 de pliculeţe cu „ceva”, posibil etnobotanice. Acestea au fost ridicate de către poliţişti şi vor fi testate în laborator pentru a descoperi exact despre ce substanţe este vorba. Cel mai probabil cercetările vor fi preluate de alţi poliţişti, cei care se ocupă cu cercetarea acestui gen de fapte. Cercetările continuă.

 

Articolul precedentServiciul Rutier Tulcea a fost dotat cu un aparat care depistează prezența drogurilor
Articolul următorEchipa de fete 12 ani de la Logic Delta Tulcea a devenit CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ la Șah blitz pe echipe – Iași 2019