Între 7 și 11 iulie, Ansamblul Folcloric de Copii și Tineret „Dorulețul” va lua parte la ediția a XIX-a a „Festivalului Internațional de Dans Folcloric” de la Vlaška (Republica Serbia).

Dacă prima ediție a fost organizată în 1990, de la a doua – 2002 – Festivalul Internațional de Dans Folcloric se desfășoară neîntrerupt, an de an. Una dintre cele șaisprezece așezări care formează Municipalitatea Ćuprija, situată în centrul țării,  Vlaška este un sat mic (aflat la 45 km distanță de Belgrad), cu o lungă tradiție și experiență în organizarea de evenimente bazate pe dansuri populare, muzică și tradiție națională.

Este pentru a doua oară când Ansamblul Folcloric de Copii și Tineret „Dorulețul” participă la un festival de gen în Serbia, prima deplasare având loc în 1997, la Festivalul de la Kraljevo.

Revenind la manifestarea de la Vlaška, în prima zi este programată parada stradală, iar în următoarele trei seri sunt prevăzute spectacole de dans. Participând pentru prima dată la acest festival internațional, Ansamblul Folcloric de Copii și Tineret „Dorulețul” va prezenta, prin cei 30 de dansatori și soliști vocali ai grupelor mari, dansuri și cântece din folclorul zonelor Dobrogea și Muntenia.

Articolul precedentInfanterştii marini pleacă în Bulgaria la un exerciţiu multinaţional
Articolul următorMihaela Nicolau este noul director al DSP Tulcea