Zilele trecute, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns într-o locuință din municipiul Tulcea și au sustras suma de 10.000 de lei. La scurt timp după săvârșirea infracțiunii, polițiștii au identificat persoanele, cinci minori cu vârstele cuprinse între 11 ani și 14 ani, toți din municipiul Tulcea, asupra acestora fiind găsită o parte din suma de bani. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de peste 80% și predat proprietarului.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tulcea continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Pentru prevenirea furturilor din locuință vă prezentăm câteva recomandări care ar trebui respectate de dumneavoastră pentru a nu cădea victimă infracțiunilor de furt din locuință:

  • La plecarea de la domiciliu verificați la plecare dacă ați luat toate măsurile de siguranță a locuinței
  • Nu țineți sume mari de bani, bijuterii în casă, neasigurate
  • Atenție cu cine vorbiți despre planurile dumneavoastră financiare, la pozele și informațiile postate pe rețelele de socializare. Nu faceți public pe internet interiorul locuinței (aparatură electric și electrocasnică, sisteme audio-video performante, obiecte de artă, etc) întrucât nu este întmplător faptul că din orice locuință spartă sunt sustrase importante sume de bani ori obiecte de valoare.
  • Fiți vigilenți și să nu permiteți accesul unor persoane necunoscute în locuință, în curtea imobilului, indiferent de motive. Dacă a fost permis accesul în locuință unor asemenea persoane, vă recomandăm să nu îi lăsați nesupravegheați și nu lăsați bani și bunuri de valoare la vedere atunci când aveți vizitatori.

Informeaza biroul de presa al Inspectoratului Judetean de Politie Tulcea

Imagine ilustrativa

Articolul precedentSchimbarea sensurilor de circulaţie in cartierul ANL de lângă Penny, provoacă haos
Articolul următorGrevă la DJTS Tulcea