Coordonatorul Partidului Pro România pe domeniul Interne, avocatul Bogdan Tohăneanu (fost secretar de stat la Ministerul de Interne), alături de generalul în rezervă Dumitru Jianu (fost şef al Direcţiei Rutiere Române), actualmente coordonator regional al aceluiaşi domeniu Interne, au fost invitaţi şi au participat în această după-amiază la prima dezbatere publică din acest an organizată de filiala tulceană Pro România, la Tulcea.

„Tema aleasă pentru această primă dezbatere este Prevenţia în domeniul circulaţiei rutiere şi asta pentru că vorbim de o temă cu consecinţe foarte grave. Vrem să identificăm problemele prin această dezbatere şi să găsim soluţiile de la oameni. Dacă vorbim de alte domenii poate unul din doi sau unul din trei români are o temere, însă dacă ne referim la traficul rutiere fiecare român se deplasează pe drumurile publice cu oarecare frică” a precizat de la începutul conferinţei Ştefana Zibileanu, preşedintele filialei judeţene Pro România.

La rândul său, fostul secretar de stat Bogdan Tohăneanu a dezvoltat subiectul fricii românilor când vine vorba de circulaţia rutieră lăsând să se înţeleagă faptul că problemele de infrastructură sunt o cauză ce duce la un aşa mare număr de accidente.

„Cele mai sigure drumuri sunt autostrăzile, iar România nu se poate mândri cu prea mulţi kilometri de autostradă. Totuşi, dincolo de problemele de infrastructură, tema de azi se referă la o parte din legislaţia rutieră şi anume prevenţia”, a declarat avocatul Bogdan Tohăneanu.

Acesta a mai subliniat faptul că legislaţia este armonizată cu cea europeană şi nu este nevoie de alte multe modificări, însă este nevoie de o mai bună aplicare a legii, în special a legislaţiei secundare.

Un motiv pentru care această dezbatere a fost organizată la Tulcea pe tema legislaţiei rutiere pentru găsirea soluţiilor de a îmbunătăţi situaţia actuală a fost şi tragedia în care doi tineri nevinovaţi din Tulcea şi-au pierdut viaţa într-un teribil accident de circulaţie provocat de un şofer din Constanţa, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

„În unele ţări europene consumul de alcool moderat, până la unele limite inferioare ale alcoolemiei, este permis! Suntem una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană care au toleranţă zero la alcool, iar o dezbatere şi pe această temă, cu riscul a de deranja multă lume, trebuie să avem, aşa cum trebuie să vedem ce trebuie făcut din punct de vedere al aplicării legislaţiei actuale în cazurile tragice petrecute ca urmare a consumului de alcool pentru cei implicaţi în traficul rutier”, a punctat fostul şef Direcţiei Ruriere Române, generalul în rezervă Dumitru Jianu.

La conferinţa de presă de azi şi, desigur, la dezbaterea ce a urmat au mai participat, alături de coordonatorul domeniului Interne al Pro România – filiala Tulcea, Gabriel Belibrov, şi doi foşti ofiţeri de poliţie din Tulcea, respectiv Ştefan Leonte şi Nicolae Cilichindreanu.

Articolul precedentLa Baia ard 100 de hectare de vegetaţie uscată şi stuf!
Articolul următorDoi karatişti recompensaţi prin proiectul „Petrom premiază performanţa”