Vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea au participat azi la deschiderea oficială a primei ediții a Sărbătorii Borșului de Pește din Delta Dunării – Crișan, în organizarea Primăriei Crișan și a Asociației de Management a Destinației Turistice Delta Dunării. La eveniment au mai fost prezenți senatorul Ecaterina Andronescu, deputații Mirela Furtună și Lucian Simion, guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Cătălin Țibuleac și multiplul campion Ivan Patzaichin.

„Este de apreciat faptul că Primăria se implică direct în organizarea acestei prime ediții, este un semn că s-a înțeles importanța acestui tip de eveniment pentru comunitatea locală. Prin astfel de manifestări vă promovați tradiţiile, obiceiurile, portul popular, ocazie unică pentru turişti să vă cunoască mai bine, să vă aprecieze modul de viaţă şi spiritualitatea, atât de bine păstrate la dumneavoastră în comună.
Turiști din ţară vin să cunoască adevărata Deltă a Dunării, cu oamenii ei primitori şi dornici să-şi spună povestea. Este un prilej extraordinar să promovăm cultura, tradiţia şi curăţenia spirituală a oamenilor din Deltă, la ceas de sărbătoare. Preparate tradiţionale, oameni veseli, muzică bună sunt toate premisele pentru o săbătoare în toată regula.
Și pentru că am vorbit de oameni de valoare, permiteți-mi să-l felicit și eu pe Silviu Simioncencu, fost component al lotului olimpic de kaiac – canoe, cetățeanul de onoare al comunității dumneavoastră“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Articolul precedentEmblemă de Onoare a Forţelor Navale Române pentru Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” Babadag
Articolul următorSărbătoarea Viei și a Vinului de la Cerna, ediția 2019