O delegație din raionul Cahul, Republica Moldova a fost azi la Consiliul Județean Tulcea. În cadrul ședinței de lucru,  s-a discutat despre oportunitățile de cooperare între cele două structuri administrative, în vederea dezvoltării sectorului de turism.

  Din delegația din Republica Moldova fac parte Tatiana  Seredenco, vicepreședinte al Consiliului Raional Cahul, responsabil de domeniul educație, cultură, turism, Silvia Strelciuc, facilitator local Programul PNUD/Migrație și Dezvoltare Locală, dar și primari, producători locali, administratori ai unor structuri de cazare din Cahul.

Din partea județului Tulcea, la întâlnire au participat prefectul Alexandru Dan Munteanu, administratorul public al municipiului Tulcea, Nicolae Bibu, primarul comunei Crișan, Silviu Rahău, viceprimarul comunei Jurilovca, Galina Teleucă, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Doru Poponete, directorul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării, Marian Tudor, președintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre, Raluca Cacencu, reprezentant HoReCa Tulcea, Viorica Bîscă, director executiv în cadrul Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării.

„Se pare că în aceste zile Tulcea a devenit un punct de interes pentru Cahul, întrucât recent o altă delegație condusă de președintele Consiliului Raional Cahul a vizitat Tulcea, pe un  alt domeniu de interes foarte important, și anume «Protecția mediului», iar astăzi discutăm despre «Turism», o altă componentă esențială pentru dezvoltarea județului nostru“, a transmis, în cadrul întâlnirii, Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

„În ultima perioadă, turismul devine și pentru noi o prioritate, deoarece în regiunea Cahul avem un potențial turistic bogat, precum și un potențial cultural, dar, foarte important, și un potențial uman extraordinar. Dorim să creăm anumite punți cu prestatorii de servicii din județul Tulcea, de aceea în delegația noastră avem câțiva primari și în special operatori de turism, care intenționează să stabilească contacte directe, parteneriate cu dumneavoastră. Un alt scop al vizitei noastre este stabilirea unui contact cu Clusterul turistic Bio Danubius, avem și noi un cluster turistic VIA Cahul și dorim să devenim parteneri cu cei care sunt mai aproape de noi“, a spus Silvia Strelciuc, facilitator local Programul PNUD/MiDL

„Ca reprezentanți ai Consiliului Raional Cahul, ne propunem susținerea domeniului turismului. În acest sens, ne vom strădui să facilităm astfel de întâlniri și pentru aceasta vă mulțumim dumneavoastră, Consiliului Județean Tulcea, pentru faptul că ați fost receptivi să organizați această întâlnire. Astfel, oamenii noștri din Republica Moldova vor putea comunica mai ușor cu cei din România“, a adăugat Tatiana Seredenco, vicepreședinte al Consiliului Raional Cahul.

S-a discutat și despre organizarea unor festivaluri gastronomice atât în județul Tulcea, cât și în raionul Cahul, pentru asigurarea unor schimburi de experiență în acest domeniu esențial în ceea ce privește dezvoltarea turistică. și despre parteneriate în promovarea vinurilor din cele două regiuni din România, respectiv Republica Moldova.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentO nouă materie pentru elevii din România – Klaus Iohannis a promulgat legea pentru introducerea disciplinei în școli
Articolul următorCaravana cinematografica cultural educativă Life Call ajunge la Tulcea