Pompierii desfășoară în această perioadă activități de recunoașteri/verificare a secției ATI COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tulcea.

„La aceste misiuni va fi cooptat și personalul cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor (cadru tehnic PSI/personal de specialitate/SPSU/personal care asigură prima intervenție la locul de muncă în caz de incendiu),” anunță ISU Delta Tulcea

Pe timpul activităților vor fi verificate: dotarea cu stingătoare  și hidranți interiori, după caz; practicabilitatea căilor de acces/evacuare și intervenție; modalitatea de încălzire a spațiilor destinate ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate; eliminarea utilizării tuturor surselor de foc deschis (lumânări,  candele etc); operativitatea SPSU (Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă); integritatea instalațiilor electrice (improvizaţii sau defecțiuni);  asigurarea permanentă a personalului în secția ATI și cunoașterea modului de intervenție în cazul producerii unui incendiu (folosirea stingătorului și modalitățile de evacuare);  aerisirea periodică  a spațiului în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Activitățile vor fi desfășurate zilnic, din 3 în 3 ore, în intervalul orar 09 – 21 de către personalul operativ, iar în afara acestui program, verificările vor fi executate ocazional de echipajele SMURD  după finalizarea misiunilor.

Potrivit pompierilor verificările au scopul de a sprijini conducerea unităților spitalicești în luarea deciziilor necesare pentru diminuarea riscului de producere a unor situații de urgență. „Însă, acest lucru nu înlocuiește respectarea obligațiilor în domeniul prevenirii situațiilor de urgență, de către personalul propriu al unităților spitalicești, obligații prevăzute expres de legislația privind apărarea împotriva incendiilor.”

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: 319 școli au cerut trecerea în online. Unul din motive – moartea a 7 cadre didactice de COVID-19
Articolul următor„Squid Game” doboară recorduri! Este cel mai popular serial de pe Netflix