Ansamblul Doina Casimcei a fost invitat pentru a participa  în perioada 11-15 iulie 2018 la Cernăuți la  Festivalul – concurs Internațional de muzică populară românească ,,ÎN GRADINA CU FLORI MULTE” la inițiativa domnului Iurie Levcic și a Centrului Cultural Bucovinean din Cernăuți.  S-au  deplasat soliști vocali și ansambluri artistice din România și Ucraina, vineri 13 iulie au evoluat soliști vocali, care au fost în număr de 70 iar din Tulcea a participat Călin Denisa Violeta, reprezentanta noastră  obținând locul III, iar sâmbătă, 14 iulie  în superba sală a Filarmonicii  din Cernăuți au evoluat ansamblurile de dansuri( 24 de grupuri).

Un juriu de prestigiu format din  coregrafi și muzicieni din România și Cernăuți au oferit trofeul Festivalului Ansamblului de dansuri  Doina Casimcei din localitatea Casimcea, județul Tulcea. Evoluția ansamblului a fost la înălțime, efortul dansatorilor și al coregrafului Marian

Coman a fost răsplătit pe deplin . Dansatorii au  fost cazați în localitatea Boian, lângă Cernăuți, unde limba română se vorbește fluent(10% români bucovineni). A fost vizitată Cetatea Hotin a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, pământ românesc încărcat de istorie și spirit românesc .

În Cernăuți, la Școala Populară de Artă și la Centrul Cultural Bucovinean, unde domnul  Iurie Levcic este director și unde am fost primiți românește, un grup inimos de voluntari  se ocupă de istoria și tradiția neamului bucovinean conducând cercuri de pictură, muzică, istorie și literatură. Școala se află  aproape de strada  pe unde Mihai Eminescu mergea la gimnaziu, iar în Boian am găsit statuia cronicarului moldovean  Ion Neculce a cărui familie a moștenit pământ și a trăit pe aceste meleaguri.

Locuri  frumoase  încărcate de istoria neamului   nostru iar Doina Casimcei este mândră că a vizitat aceste locuri. ,, Mulțumim celor  implicați  pentru această deplasare iar noi am purtat cu mândrie steagul României în ,,Hora Unirii” acum în anul Centenarului  în fața Filarmonicii din Cernăuți.” – ne-a declarat primarul comunei Casimce, Gheorghe Tilinca.

Articolul precedentVechi cărți de cult călătoare în spațiul nord-dobrogean
Articolul următorUn cal bolnav, numai piele şi os, abandonat la Tudor Vladimirescu. Autorităţile sunt nepăsătoare!