Un eveniment care a provocat suspendarea cursurilor şcolare la Neatîrnarea în comuna Beidaud şi, mai ales, a provocat internarea a doi elevi este confirmat de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea care a emis şi un comunicat în acest sens.

„La nivelul comunei Beidaud, în deplin acord între executivul primăriei şi conducerea şcolii a fost luată decizia unei acţiuni de dezinsecţie şi dezinfecţie la Şcoala Neatîrnarea din comuna Beidaud în data de vineri, 24 ianuarie 2020, dat fiind faptul că a fost o zi liberă.

Acţiunea de de dezinsecţie şi dezinfecţie de la Şcoala Neatîrnarea din comuna Beidaud a fost realizată de firma TEO DDDCONS SRL Babadag, firmă autorizată pentru astfel de activităţi.

Săptămâna aceasta, în data de luni, 27 ianuarie 2020, la reluarea cursurilor, mai mulţi elevi, dar şi cadre didactice au acuzat o stare de rău.

Din acest motiv s-a luat decizia suspendării cursurilor. La fel s-a întâmplat şi a doua zi, în data de marţi, 28 ianuarie 2020, când doi elevi au acuzat stare de rău şi au fost preluaţi de o ambulaţă, transferaţi la UPU a Spitalului Judeţean Tulcea iar de aici au fost transferaţi la Spitalul Municipal Constanţa.

La nivelul conducerii şcolii s-a luat decizia ca şi azi, 29 ianuarie 2020 cursurile şcolare să fie suspendate urmând a se relua de mâine, joi, 30 ianuarie 2020.

La Şcoala din Neatîrnarea sunt în total 61 de elevi din care doar 2 au avut nevoie de asistenţă medicală, potrivit medicilor de la Spitalul Municipal Constanţa starea lor de sănătate fiind azi foarte bună urmând a fi externaţi.”

Articolul precedentNumărul turiştilor din Delta Dunării în creştere şi în 2019
Articolul următorAccident mortal pe Drumul Agighiolului