Dunărea are o importanță deosebită pentru biodiversitatea Europei, adăpostind specii rare de animale și plante și oferind condiții de viață pentru 110 milioane de locuitori din regiunea Dunării. Ariile protejate dunărene sunt cele mai importante zone pentru conservarea acestor peisaje în diversitatea lor și păstrarea acestora pentru generațiile viitoare.

În cadrul proiectului DANUBEparksCONNECTED, digul de-a lungul Dunării evoluează de la originea sa de infrastructură de prevenire a inundațiilor către o Infrastructură verde care leagă habitate valoroase. Aceste dig dunărean de prevenire a inundațiilor este un „coridor” nu numai pentru animale și plante, ci și pentru oameni deoarece  tot mai mulți turiști folosesc Euro Velo 6 pentru ciclism și recreere.

În cadrul uneia dintre activitățile proiectului, din 12 aprilie, ciclistul profesionist Jovan Eraković a început călătoria de-a lungul EuroVelo 6 iar în data de 18 iunie a ajuns la Tulcea, la intrarea în Rezervația Biosferei Delta Dunării.
Pe acest parcurs  a vizitat toate ariile protejate din rețeaua DANUBEPARKS pentru a afla mai multe despre activitățile de conservare a naturii implementate de proiectul DANUBEparksCONNECTED, informații disponibile publicului pe http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danubeparksconnected/section/cycling-the-danube
Rezumat în cifre:
3.000 de kilometri
10 țări din regiunea Dunării
17 arii protejate
120 acțiuni de conservare DANUBEPARKS

Prin proiectele DANUBEPARKS s-au investit 10 milioane de euro în conservarea naturii pe Dunăre
Parcurile naționale, rezervațiile biosferei și parcurile naturale conlucrează în rețeaua DANUBEPARKS începând cu anul 2007, când a fost lansată Declarația de la Tulcea. De peste 10 ani, Parcul Național Donau-Auen din Austria coordonează activitatea rețelei. DANUBEPARKS s-a dezvoltat dintr-o comunitate mică de interes într-o marcă-umbrelă recunoscută pe plan european pentru conservarea naturii. DANUBEPARKS a realizat mai multe proiecte transnaționale ale Uniunii Europene și a investit 10 milioane de euro în măsuri implementate de-a lungul Dunării pentru protecția ecosistemelor fluviale, protecția transfrontalieră a speciilor și turismul în natură.

Articolul precedentAccident pe strada Babadag din cauza neacordării de prioritate. Un om a fost rănit
Articolul următorCrucea Roşie oferă gratuit scaune rulante pentru persoane cu deficiențe locomotorii!