Pentru copiii defavorizaţi normalitatea înseamnă să se culce flămânzi. Să înveţe sau să citească în întuneric. Să se joace fără jucării.

Pentru aceşti copii nevoiaşi, Crucea Rosie Romană a inaugurat oficial, joi, 11 aprilie a.c., cu sprijin financiar Auchan Retail România, cel de-al patrulea Centru E.G.A.L., în oraşul Babadag. Astfel, 25 de copii, tineri şi părinţii acestora  vor beneficia zilnic, pe parcursul anului şcolar 2019 – 2020  de masă caldă, ajutor la teme şi sesiuni de dezvoltare abilităţi în diverse domenii, în funcţie de vârstă. Toate cheltuielile de funcţionare ale Centrului EGAL Babadag sunt susţinute de Auchan Retail România care a donat Crucii Roşii Romane suma de 139 707 lei. Aceasta donaţie reprezintă 2% din totalul sumelor încasate de Auchan  prin vânzarea produselor OneTwoFun în luna noiembrie şi decembrie 2018, în toată reţeaua de Hipermarket-uri AUCHAN din ţară.

Al patrulea EGAL din ţară

În anul 2014, Crucea Rosie Romană a pus bazele a trei centre de zi în trei dintre cele mai sărace zone din ţară: Botoşani, Craiova şi Lupeni. Timp de cinci ani 479 de copii au primit zilnic o masă caldă şi ajutor la teme, 1705 de persoane (tineri şi adulţi) au beneficiat de sesiuni de dezvoltare a abilitaţilor de viaţă, 120 de copii au participat pentru prima dată la o tabără şcolară. Proiectul a avut un impact major în viaţa beneficiarilor. Majoritatea acestor copiii au avut, pentru prima dată, acces la apă caldă curentă, condiţii de igienă decente, au învăţat să mănânce două feluri de mâncare la o masă, au învăţat să-şi imagineze propriul viitor, să comunice, să fie activi şi să-şi ofere la rândul lor contribuţia în cadrul Centrului EGAL. Părinţii acestor copii simt că au copiii protejaţi şi supravegheaţi, timp în care ei pot desfăşura alte activităţi în beneficiul familiei. Părinţii analfabeţi nu se mai simt neputincioşi confruntaţi cu temele şcolare ale copiilor. În tot acest timp, prezenta la şcoală şi rezultatele şcolare ale copiilor beneficiari s-au îmbunătăţit considerabil.

“Putem spune că am redat copilăria acestor copii şi am oferit speranţa unor părinţi care nu-şi imaginau că vor ieşi vreodată din cercul vicios al sărăciei. Mulţumim Auchan Retail România pentru că s-a alăturat misiunii umanitare a Crucii Roşii Romane şi că din acest moment va avea o contribuţie esenţială în viaţa copiilor nevoiaşi din Babadag.”, a spus Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române. Aceasta nu este prima colaborare românească între Auchan şi Crucea Rosie Romană. În toamna anului 2016, cu ocazia unei campanii comune numite Mobilizatron, 2700 de persoane nevoiaşe din 10 judeţe au fost ajutate cu alimente şi produse de igienă. Auchan a mobilizat, pentru acea campanie, un buget de 100.000 de euro. De asemenea, anul trecut o nouă colaborare între Auchan Retail România şi Crucea Rosie Romană a avut ca rezultat echiparea pentru şcoală a 1800 de copii din 18 judeţe.

Articolul precedentBursa Generală a Locurilor de Muncă la final
Articolul următorUtil pentru pescari: Perioada de prohibiţie pentru pescuitul în apele de frontieră