Potrivit portalului Comisiei Europene, www.europa.eu, „Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) investește 363,3 milioane EUR pentru construcția unui pod peste fluviul Dunăre în orașul Brăila din sud-estul României. Proiectul prevede, de asemenea, construcția drumurilor de legătură pentru îmbunătățirea legăturilor de transport între Marea Neagră și nord-estul României„.

Johannes Hahn, comisarul pentru politica de vecinătate, negocierile de extindere și politica regională, a declarat: „Acest proiect finanțat de UE va îmbunătăți clar calitatea vieții în regiune, cu călătorii rutiere mai scurte și multe altele. Prin facilitarea legăturilor cu Moldova și Ucraina, acest proiect de coeziune va contribui, de asemenea, la consolidarea relațiilor UE cu vecinii săi. ”

„Acest proiect, care face parte din rețeaua de transport transeuropeană, va îmbunătăți conexiunea dintre nordul țării, orașul Tulcea, Delta Dunării și portul Constanța la sud. În prezent, conexiunea nu poate fi făcută decât de podul Giurgeni-Vadul Oii (la 88 km sud de Brăila), sau cu BAC-ul de la Brăila și de la Galați spre Tulcea. Trecerea cu BAC-ul este de obicei închisă iarna și primăvara din cauza gheții, ceaței sau furtunilor. Noul pod va oferi o alternativă mai rapidă, cu un timp de călătorie redus de aproximativ 50 de minute. Proiectul ar trebui finalizat până la sfârșitul anului 2023. (Pentru mai multe informații: Christian Spahr – Tel: +32 2 295 00 00 55 Sophie Dupin de Saint-Cyr – Tel .: +32 229 56169)”, se mai arată în comunicatul Comisariatului pentru politica de vecinătate, negocierile de extindere și politica regională.

Articolul precedentCOOPERARE MILITARĂ ROMÂNO-UCRAINEANĂ PE DUNĂRE
Articolul următorCal căzut în rigola DN 22 salvat de pompieri