Azi, subprefectul judeţului Tulcea, Corvin Bangu, alături de Constantin Hogea, primarul Municipiului Tulcea şi Nicolae Mihai și Constantin Albu, consilierii președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, au participat la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Veteranilor de Război – 29 Aprilie, organizat la Troița Eroilor Marinari de la Capela Militară din municipiu.

Cu acest prilej a fost oficiat un serviciu religios de către un sobor de preoți în frunte cu Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii și au fost depuse coroane de flori la Troița Eroilor Marinari. La eveniment au mai participat subprefectul Corvin Bangu, primarul municipiului, Constantin Hogea, precum și reprezentanții Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere – Filiala Tulcea.

„Este o onoare pentru mine să fiu și astăzi alături de dumneavoastră, la Ziua Națională a Veteranilor de Război. Este o zi cu o semnificație deosebită pentru cei toți care, ani la rând, au slujit statul  în cele mai dificile clipe.

Acest titlu de „veteran de război“, instituit de Regele Carol în baza prevederilor Convenției de Geneva, a fost un prim pas în recunoașterea meritelor celor care au pus umărul la apărarea unității și integrității statului românesc.

Pentru noi, veteranii de război înseamnă profesionalism, devotament, vitejie. Înseamnă eroism și disciplină. Acești veterani sunt cei care și-au lăsat în urmă familii și au plecat pe frontul de luptă pentru a ne garanta România de astăzi, România liberă, România suverană.

Acum, cu ocazia Zilei Naționale a Veteranilor de Război, este momentul să ne plecăm frunțile în fața celor care, printr-un eroism ieșit din comun, și-au riscat viața pentru bunăstarea neamului românesc.

Îi salut cu respect pe tulcenii – veterani de război, cei care, an de an, își poartă cu mândrie haina militară, în amintirea vremurilor grele pe care le-a depășit țara noastră“, a declarat cu acest prilej consilierul Nicolae Mihai.

Articolul precedentElena Fidatov Moruzov a primit titlul de „Cetăţean de onoare” al municipiului Tulcea
Articolul următorNiciu beneficiu pentru cetăţenii de onoare ai Municipiului Tulcea