Peste 100 de copii cu dizabilități din mai multe localități vor beneficia de programe de recuperare. Ambarcațiunea va avea opriri, conform unui program stabilit, în peste 11 localități din Delta Dunării

Centrul plutitor, primul de acest fel din țară, este realizat de Fundația SERA România și a apărut ca o nevoie specifică în această zonă, unde comunitățile nu au acces facil la mijloace de transport. Ambarcațiunea va circula în Delta Dunării, pentru a asigura perioade de terapie frecvente și predictibile pentru 100 de copii cu posibilități reduse de transport.

Centrul are 5 cabinete și 6 specialiști în total, și va circula periodic în peste 11 localități din Delta Dunării, inclusiv in zone defavorizate și sigură servicii de evaluare, recuperare complexă, consiliere, socializare și reintegrare socio-familială, precum și îngrijire de zi, toate destinate copiilor cu dizabilități ce provin din familii nevoiașe.

”Avem mult de lucrat pentru asigurarea deplină a drepturilor persoanelor cu dizabilități și în special ale copiilor care pornesc în viață cu o dizabilitate. Existența unei dizabilități ar trebui să ne determine pe noi, cei care activăm în zona serviciilor sociale și de suport, să adaptam mediul în care trăiesc acești copii, nevoilor specifice, în așa fel încât acesta să nu se transforme într-un motiv de limitare a dezvoltării lor. Serviciile de abilitare și reabilitare destinate copiilor cu dizabilități sunt esențiale pentru o evoluție pozitivă a vieții acestora. Dacă, din cauza limitărilor diverse, nu putem să aducem copiii în serviciile de recuperare, atunci trebuie să depunem tot efortul pentru a aduce serviciile de recuperare lângă copiii care au nevoie de ele. Așa cum este acest prim centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din Delta Dunării. Este una dintre soluțiile de a le asigura un suport corect și concret”, a spus Bogdan Simion, Director Executiv SERA ROMÂNIA.

Centrul itinerant pentru recuperarea copilului cu dizabilități este parte integrantă din proiectul ”Întotdeauna în familie” – proiect pentru reducerea instituționalizării, a riscului de separare și pentru asigurarea serviciilor de recuperare de proximitate ale copiilor din județul Tulcea, implementat de Fundația SERA ROMÂNIA și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentVlad Voiculescu: „Suntem în plin val 4, dar ni se recoamndă să jucăm golf”
Articolul următorA  murit carbonizat după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări