În perioada 12-20 iulie 2018, la Iaşi se desfăşoară cel mai puternic Campionat Naţional de Şah pe Echipe de Copii, Juniori şi Tineret la şah clasic, rapid şi blitz, unde 75 de echipe masculine şi 32 de echipe feminine, cu un total de peste 320 de şahişti împărţiţi pe c

ategorii de vâstă de la 8 ani la 20 ani, joacă în echipă de câte 3 sportivi , la cele trei probe: “șah-clasic”, “șah-rapid” și “șah-blitz”, ţinta fiind ocuparea unui loc pe podiumul naţional.
Clubul Sportiv Logic Delta este prezent şi anul acesta cu o echipă de fete la categoria F08, din care fac parte următoarele sportive: Coman Ioana-Isabella (Masa 1), Mardare Adelina-Izabela (Masa 2) şi Borisov Maria (Masa 3).
Astăzi s-a încheiat proba de şah clasic pentru categoria F08, unde s-au întrecut 5 echipe din: Arad, Bucureşti, Tulcea şi 2 echipe din Iaşi. Au fost 5 runde, în care micuţele noastre şahiste, au trăit cu încordare, pasiune şi ambiţie, mutare după mutare, bucuria atingerii scopului propus, sub presiunea timpului de joc alocat fiecărei jucătoare de 75min/40 mutari + 15 min. KO + 30
Astfel că, la finalul celor 5 runde, echipa ACS Logic Delta a ocupat locul III si au obţinut medalia de bronz cu 6 puncte ( 3 V, 2=, 1Î) fiind la egalitate de puncte cu ocupanta locului 1 și 2, departajarea fiind făcută după nr. de victorii ale fiecarei jucatoare.

Rezultatele după fiecare rundă au fost următoarele:
Acs Logic Delta – Cs Micul Sahist Iasi 2-1
Acs Logic Delta – Cs Universitar De Sah Bucuresti 2-1
Acs Logic Delta Tulcea – CSU Arad 0-3
Acs Logic Delta Tulcea – Cs Politehnica Iasi 2 -1
Micuțele șahiste de la ACS Logic Delta au fost îndrumate de către instructorul de şah Marius Sarighioleanu, şi împreună au reuşit să atingă o performanţă frumoasă pentru şahul tulcean pe echipe.
Este prima oară, când o echipă alcătuită numai din jucătoare tulcence, formate la ACS Logic Delta, reuşeşte să se impună în faţa unor echipe valoroase din ţară, aducând la Tulcea prima medalie naţională pe echipe.
Felicitări, fetelor! Felicitări, Marius Sarighioleanu pentru frumoasa performanţă!

Articolul precedentUn ponton dormitor, la un pas de a provoca un dezastru în portul Sulina
Articolul următorS-au aprobat criteriile de prioritate ANL pentru medicii care vin la Tulcea