Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu în cooperare cu inspectori piscicoli din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au descoperit în zona km. 23 – 25 pe Brațul Sfântu Gheorghe, patru setci din material textil, nemarcate, aflate în apă. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor este de 330m, iar întreaga cantitatea de peste, 47 kilograme, a fost predată unei societăți de profil.

Imagine

De asemenea, în data de 11.04.2021, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră, au descoperit pe raza localităţii Nufăru, județul Tulcea, o persoană care avea 40 kilograme de scrumbie fără documente de proveniență.  

În data de 11.04.2021, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră au oprit pe Brațul Chilia, la kilometrul fluvial 45 o ambarcațiune în care se aflau două persoane. În ambarcațiune au fost găsite 20 kilograme din speciile scrumbie și sânger.

Cei doi  cetăţeni cu domiciliu în București  au declarat că au cumpărat peștele de la persoane necunoscute din localitatea Periprava și că este destinat consumului propriu.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție  și în zonele de protecție”şi „deţinere, transport sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori a produselor din peşte obținute din pescuit”

 

Sursa: Realitatea de Tulcea