Din această după-amiază, după tragerea la sorţi a judecătorilor în Biroul Electoral Judeţean Tulcea nr. 38 , activitatea acestuia a început oficial. Este vorba despre Biroul Electoral Judeţean care, în conformitate cu prevederile art. 18, alin 2 din Legea 370 din 2004 pentru alegerea Preşedintelui României. desemnează, prin tragere la sorţi, trei judecători pentru a fi preşedinte, locţiitor şi membru al Biroul Electoral Judeţean.

Astfel, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 630 din 27 august 2019 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare pentru alegerea Președintelui României în anul 2019, „în termen de cel mult 10 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind stabilirea datei alegerilor, cel mai târziu la data de: 6 septembrie 2019 are loc desemnarea judecătorilor în biroul electoral județean, biroul electoral al sectorului municipiului București și biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate”. În completare, în termen de 24 de ore de la desemnarea judecătorilor în biroul electoral județean va avea loc şi completarea acestuia cu reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente.

La tragerea la sorţi de azi de la ora 13.00 de la sediul Tribunalului Tulcea a participat preşedintele Tribunalului Tulcea, judecător Răzvan Arcadiu Vitoş, iar din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Tulcea a participat consilier juridic Nadina Ivanov. Prin tragere la sorţi au fost desemnaţi următorii judecători:

NICOLA – GHEORGHIU Daniel  – preşedinte

ANDREI Iordan – locţiitor

ŞURCULESCU Madălina Lelia– membru.

Potrivit calendarului alegerilor prezidenţiale, aprobat de Guvern, pe 22 septembrie la ora 24.00 este termenul de depunere al candidaturilor. Fiecare candidat trebuie să strângă cel puţin 200.000 de semnături.

Campania electorală începe pe data de 12 octombrie.

Primul tur de scrutin are loc pe data de 10 noiembrie, alegătorii din străinătate având posibilitatea de a vota de pe data de 8 noiembrie.

Al doilea tur al alegerilor are loc pe 24 noiembrie, Diaspora având posibilitatea de a vota de pe data de 22 noiembrie.

Articolul precedentAtacatorul femeii înjunghiate este în arest şi azi va fi propus pentru arestare preventivă
Articolul următorSărbătoarea Borșului de Pește aduce peste două mii de turişti la Crişan