Joi, 9 august 2018, ora 16.00, la Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa, nr.2 va avea loc vernisajul celei de-a III-a ediţii a Bienalei Internaţionale de Gravură Contemporană “Danubius”. Evenimentul este organizat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea cu sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea şi cu Uniunea Artiştilor Plastici din România.

  În afara concursului, publicul va putea admira și gravura  ‘’DANS L’ATELIER, OU PEINTRE, ET MODELE EXAMINANT SON PORTRAIT”, realizată de Pablo Picasso în 1965.

 Ce spun organizatorii :

 Expoziţia-Concurs este dedicată Centenarului Marii Uniri şi urmăreşte creşterea vizibilităţii artei pe plan local, regional, national şi international şi, în acelaşi timp, îmbogăţirea patrimoniului muzeal, promovarea şi valorificarea în scopuri educative a învăţământului artistic universitar şi postuniversitar.

 Bienala de gravură “Danubius” este o competiţie internaţională care reuneşte 88 de artişti (cu 113 lucrări) vizuali români şi străini (din 25 de ţări), pasionaţi de tehnicile gravurii mai noi sau tradiţionale.”

Articolul precedentAtenţie vitezomani! Poliţia vă pregăteşte „surprize”!
Articolul următorZece hectare de vegetaţie uscată au ars lângă Agighiol