În perioada 06-12.08.2018, polițiștii tulceni acționează  pe linia combaterii evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive şi implicit asigurarea respectării limitelor de viteză maximă, în cadrul campaniei preventive a TISPOL ,,SPEED,,.

 Conform calendarului de activități al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.), în perioada 06-12.08.2018 se desfășoară acțiunea  ,,Speed,, pentru reducerea victimizării din accidente rutiere produse pe fondul vitezei peste limitele stabilite de lege.

Acțiunea vizează reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determintate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conștientizarea acestora, precum și sancționarea nerespectării acestei obligații prevăzute de legislația rutieră.

În această săptămână, polițiștii tulceni vor fi prezenți pe tronsoanele de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere.

Polițiștii tulceni reamintesc conducătorilor auto că depășirea vitezei admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, se sancționează de prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, astfel:

– depăşirea cu 10-20 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 2-3 puncte amendă1 şi 2 puncte penalizare;

– depăşirea cu 21-30 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 4-5 puncte amendă şi 3 puncte penalizare;

– depăşirea cu 31-40 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 6-8 puncte amendă şi 4 puncte penalizare;

– depăşirea cu 41-50 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9-20 puncte amendă şi 6 puncte penalizare;

– depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise, constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9-20 puncte amendă şi aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și trafic, să nu se angajeze în efectuarea de depășiri fără a avea o bună vizibilitate. De asemenea este necesar ca toți participanții la trafic să respecte regulile de circulație.

Articolul precedentA vrut să se sinucidă şi ameninţa că se aruncă în gol de pe un stâlp de comunicaţii
Articolul următorBienala Internaţională de Gravură Contemporană “Danubius” Ediţia a III-a, 2018 la Muzeul de Artă