UGAL INVENT, târgul de invenţii şi inovaţii organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, în parteneriat cu Ministerul Cercetării şi Inovării, a premiat azi la Galaţi invenţiile şi inovaţiile care s-au remarcat la această ediție.

Printre invenţiile care s-au bucurat de aprecierea specialiştilor s-a numărat un produs inovator care ar putea schimba viitorul în construcţii: cărămida realizată din granule obţinute din sticle reciclate – BCE (beton celular ecologic). Drept dovadă că juriul a hotărât că invenția tulcenilor de la Remondis Tulcea merită … medalia de aur!

Despre BCE …betonul celular ecologic de aur

Materia primă pentru cărămida produsă cu granule de sticlă vine de la J.T. Grup colectorul unic de deșeuri al județului Tulcea.. Betonul celular ecologic are forma unei cărămizi de 30 x 20 x 20 cm, cu două goluri de aer în interior. Toți pereții au o grosime de 4 cm. La blocul de BCE făcut doar din sticlă se obţine la 14 zile 7,9 newtoni pe milimetru pătrat și la 28 de zile 11,7 newtoni, ceea ce arată este un material cu peste 40% mai rezistent decât orice alt material de construcții din România, mai rezistent decât cărămida sau BCA-ul

În prezent Remondis Tulcea implementează un proiect european, de asemenea finanțat prin Instrumentul Teritorial de Investiții Delta Dunării pentru a moderniza fabrica de materiale de construcții și diversificare a gamei de produse cu un buget de 1.200.000 euro.

Articolul precedentAccident pe şoseaua Agighiolului. Un tânăr s-a oprit cu maşina în copac şi a ajuns la spital
Articolul următorAccident rutier din cauza ceţii. Un om a ajuns la spital