La data de 04.03.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților C.C.T. și O.D., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, refuzarea recoltării probelor biologice și deținere fără drept de droguri de risc.

În cauză s-a stabilit că cei doi inculpați ar comercializa cannabis pe raza municipiului Tulcea, la prețul de 40-45 lei/gram.
La data de 03.03.2020, lucrătorii de poliție din cadrul I.P.J. Tulcea- Serviciul Rutier l-au depistat, pe raza județului Tulcea, pe inculpatul C.C.T., în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea autoturismul personal sub influența substanțelor interzise. În urma verificărilor efectuate, în autoturism au fost descoperite peste 20 de semințe de cannabis, un fragment vegetal de cannabis și un plic conținând substanță sub formă de pulbere albă.
După ce a fost condus la Spitalul Județean Tulcea- Secția UPU, inculpatul C.C.T. a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.
La data de 03.03.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Tulcea au efectuat o percheziție domiciliară pe raza județului Dâmbovița, la domiciliul inculpatului O.D., în vârstă de 33 de ani, în urma căreia a fost ridicată cantitatea de peste 500 de grame de cannabis. La data de 04.03.2020, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Ilfov și a lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Dâmbovița și IPJ Tulcea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articolul precedentÎncă un caz de CORONAVIRUS confirmat în România! Numărul bolnavilor a ajuns la cinci
Articolul următorSecretarul de stat Horațiu Moldovan: “Nu este surprinzător că am rămas fără medici. Este o consecință a politicii susținute a ultimilor 30 de ani”