În această perioadă, polițiștii tulceni organizează acțiuni de prevenire a participanților la trafic asupra consumul de alcool și droguri, scopul acesteia fiind ca, prin reducerea progresivă a numărului victimelor accidentelor rutiere, România să devină o țară mai sigură în ceea ce privește traficul rutier.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de siguranță rutieră prin informarea și responsabilizarea oamenilor, indiferent de categoria de participanți la trafic din care fac parte: șoferi, pasageri, bicicliști sau pietoni.

În acest sens, se pune accent pe conștientizarea cu privire la pericolele la care se expun conducătorii aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor și pe riscurile care îi implică pe ceilalți utilizatori de drum.

Consumul de alcool scade capacitatea de a conduce autovehicule, reduce viteza de reacție, afectează puterea de concentrare și vederea. Drogurile induc o falsă încredere în propriile simțuri, iar șoferul își poate asuma irațional riscuri în trafic.

Legislația română are toleranță zero pentru condusul sub influența alcoolului sau a drogurilor, iar consumul de droguri este ilegal în orice situație.

În cazul conducătorilor depistați cu o îmbibație alcoolică sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapta este considerată contravenție și se sancționează cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

Inspectoratul Județean de Poliție Tulcea

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentVești proaste primite de secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor în urma unei vizite neanunțate la Podul suspendat peste Dunăre
Articolul următorIsărescu, BNR: „Nu poţi să te joci cu cursul de schimb și nici cu preţul la energie”