Pe lângă rapoarte de activitate ale celor cinci structuri cu atribuţiuni de control în perimetrul ARBDD, prezentate ca un bilanţ pe acţiunile antibraconaj din anul 2018, la dezbaterea iniţiată de Guvernatorul Mălin Muşetescu a fost invitată şi a participat şi reprezentanta unui ONG şi anume Asociaţia Salvaţi flora şi fauna Deltei Dunării.

Prin intermediul preşedintelui acestui ONG, Delia Popescu, asociaţia a anunţat la dezbaterea antibraconaj ce a avut loc la Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea că dezvoltă o aplicaţie pentru telefoanele mobile ce va fi disponibilă de la începutul lunii viitoare.

„Asociatia Salvati flora și fauna Deltei Dunării este un contributor activ în ceea ce privește propunerile de modificare acte normative și acțiunile întreprinse pentru combaterea activă a braconajului în Delta Dunării. În anul 2018, Asociația Salvați flora și fauna Deltei Dunării a propus către ARBDD realizarea și dezvoltarea unei aplicații mobile care să permită cetățenilor să efectueze verificări privind legalitatea pescuitului și accesului cu autovehicule în Delta Dunării și să semnaleze eventuale nereguli către ARBDD, prin TelVerde. Această măsură ar conduce la responsabilizarea societăţii civile, creşterea gradului de transparenţă, implicare şi eficientizarea procesului de combatere a pescuitului ilegal.Dezvoltarea aplicației mobile a fost una din prioritățile asumate de către Asociația Salvați flora și fauna Deltei Dunării, urmând ca aceasta să fie cedată cu titlu gratuit către ARBDD. Aplicatia Radarul Deltei Dunarii va fi disponibila online incepand cu 4 martie 2019” este mesajul şi totodată promisiunea acestei asociaţii.

Inspirată desigur din aplicaţia Radarul pădurilor, aplicaţia va permite fiecăruia dintre noi ca atunci când observăm un pescar ce pare suspect să reclamăm acest lucru.

Până la lansarea aplicaţiei chiar şi după, ARBDD are un tel verde cu numărul 0800.827.233 (0800.8ARBDD), la care nu prea suna nimeni.

Articolul precedentBraconier ajuns după gratii… pentru următoarele 80 de zile
Articolul următor„Baladele Deltei” organizează o… „Lecție de folclor”