Una dintre grupele mari ale Ansamblului Folcloric de Copii „Dorulețul” din Tulcea va lua parte la a 51-a ediție a Festivalului folcloric internațional „Trandafir de la Moldova”, organizat la Iași în zilele de 3, 4 și 5 octombrie de Consiliul Județean Iași, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi.

Însoțiți de maestrul coregraf Ștefan Coman, copiii au pregătit pentru acest important eveniment suite de dansuri din Dobrogea, incluzând jocuri precum Cadâneasca, Pandelașul, Biru greu, Ciobănașul, Beștepeanca, Sărba de la Nufăru, Bătuta de la Enisala, Geambășeasca, Geamparaua, Ghimpele, Hora, Sârba de la Oltina sau Hora pe bătaie, iar solistele vocale Denisa Călin și Andreea Cristea vor interpreta Vin pescarii de la baltă, Bujorel de la fereastră, Geamparalele și Fetele de la Oltina. Asistent coregraf: prof. Marian Coman. Coregrafia: prof. Ștefan Coman.

La eveniment vor participa: Ansamblul folcloric „Pădureanca” din Coșula – Botoșani, Ansamblul folcloric „Dor transilvan” – Cluj Napoca, Ansamblul artistic profesionist „Constantin Arvinte” din Iași, Ansamblul „Mugurelul” al USAMV – Iași, Fanfara „Frații Lucan” – județul Iași, Ansamblul „Sârba cu năframă” din Hârlău – Iaşi, Ansamblul de dansuri „Trei generații” din Heleșteni – Iași, Formaţia de dansuri tradiţionale din Pârcovaci – Iași, Grupul de fluierași de la Sticlăria – Scobinți – Iași, Ansamblul folcloric „Ghiocelul” din Cezieni – Olt, Grupul folcloric „Arcanul bătrânesc” din Frătăuții Noi – Suceava, Ansamblul folcloric „Rhythm” din Silistra – Bulgaria, Ansamblul de dansuri populare „Ilinden” din Demir Hisar – Macedonia, Ansamblul de dans „Hora de la Prut” din Ungheni – R. Moldova, Ansamblul folcloric „Barvinok” din Vinnytsia și Grupul vocal „Perla” din Cernăuţi – Ucraina.

Spectacolele se vor desfăşura după următorul program:

– joi, 3 octombrie 2019, ora 17.00 – Casa de Cultură a Studenților Iași

– vineri, 4 octombrie 2019, ora 17.00 – Ateneul Național Iași

– sâmbătă, 5 octombrie 201, ora 11.00 – Spectacolul de gală – Casa de Cultură a Studenților Iași.

În ziua de 5 octombrie, de la ora 10.00, va avea loc Parada portului popular pe traseul: Palatul Culturii – B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii – Str. Lăpușneanu –Piața „Mihai Eminescu”.

Articolul precedentAzi la 10.00 sună alarmele! Este doar un exercițiu
Articolul următorCopil de 8 ani rănit după o traversare a străzii Ciocârliei printr-un loc nepermis