E bine atunci cand presa semnaleaza si alesii locali actioneaza. Din nefericire, astfel de actiuni ale alesilor sunt aproape zero, pentru ca interesul lor nu este acela de a sluji cetateanul, ci de a face cu totul alte lucruri. Nu asta este insa tema de azi, asa ca vom trece direct la subiect.

In urma articolului publicat ieri, referitor la acea femeie de 64 de ani care a fost lovita pe trecerea de pietoni, in mediul on-line au aparut foarte multe comentarii, peste 90% fiind negative.

In cursul dupa- amiezii am fost contactati telefonic de doamna viceprimar Andaluzia Luca, de la care am aflat ca: „Am vazut articolul publicat de ziarul dumneavoastra

si reactia cititorilor la ce s-a  intamplat acolo. Intr-adevar, oamenii au dreptate! Este, cu siguranta, una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni din oras si, asa cum ati scris in material, foarte multe accidente s-au intamplat in acea zona.

Ceea ce pot sa le promit tulcenilor,este faptul ca ma voi implica personal pentru ca acolo sa se schimbe ceva. Voi lua legatura si cu cei de la politia rutiera si impreuna vom alege varianta optima. Din punctul meu de vedere, ar trebui montate semafoare cat mai repede, dar vom vedea ce impune procedura. Indiferent de ce solutie se va adopta, va promit ca aceasta problema va fi prioritara pe agenda mea de lucru!

Ma voi consulta si cu colegii din primarie si vom pune pe tapet problemele aparute in mai multe zone unde sunt amplasate treceri de pietoni. Unele sunt amplasate aiurea, unele nu sunt conform legislatiei, altele nu sunt presemnalizate vizibil…

Este necesar ca pietonii, dar si conducatorii auto, sa poata circula in siguranta, sa nu mai avem astfel de evenimente ca cel de ieri. Cred eu ca semaforizarea este cea mai buna solutie pentru acea trecere!” a conchis doamna viceprimar.

Nu putem de cat sa ne bucuram de aceasta atitudine a unui oficial din primarie si ramane sa vedem cand vom trece pe acea trecere de pietoni, sub lumina verde a semaforului. E bine totusi ca, dupa ani de zile in care atat eu, cat si colegii din presa, am scris degeaba si nimeni nu a luat in serios un lucru atat de grav…(nici macar unii care tin in mana destinele acestui oras de foarte multi ani si pozeaza fals in „iubitor de Tulcea si tulceni)…e bine ca vine cineva si ia taurul de coarne, promitand PUBLIC, ca va rezolva problema acelei treceri de pietoni! Daca am avut rabdare aproape doua zeci de ani, putem sa mai asteptam cateva saptamani…

Imagini str. Isaccei- Google Street View

Articolul precedentPoliția solicită sprijinul cetățenilor pentru depistarea unui tânăr dat dispărut
Articolul următorUn elev din Sulina reprezintă România la Olimpiada Internațională a Elenismului!