Robert Constantin Ivan, absolvent al Liceului Teoretic „Jean Bart“ din oraşul Sulina, judeţul Tulcea, promoţia 2017 – 2018, este singurul tulcean calificat la Olimpiada Internațională a Elenismului ce va avea loc la începutul lunii viitoare la Bucureşti.

Robert Constantin Ivan este unul dintre elevii reprezentativi ai oraşului Sulina, începând din clasa a V-a şi până în clasa XII-a obţinând numai premiul I la nivelul şcolii şi liceului. Este membru al ansamblului de dansuri populare greceşti  „ARTEMIS” al Comunităţii Elene Sulina din anul 2005 şi până în prezent şi împreună cu ansamblul mai sus amintit a obţinut Premiul I – Secţiunea  Artistică la Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „CATALINA”  în anii 2015 şi 2017, festival ce se desfăşoară la Iaşi.

„Începând cu anul 2014 şi până în prezent, Robert Constantin Ivan a studiat limba neogreacă maternă în cadrul Liceul Teoretic „Jean Bart “ din oraşul  Sulina cu profesoara Angelica Neranzi. În ultimii patru ani, Robert Constantin Ivan a participat an de an la olimpiada de limba neogreacă maternă atât la fazele judeţene cât şi la cele naţionale la care s-a calificat de fiecare data cu note între 9,70 şi 10. La fazele naţionale a obţinut în anul 2015 menţiunea I cu nota 9.20, în anul 2016 Menţiunea I cu nota  9,45 ,iar anul acesta PREMIUL I, cu nota 9.85”, ne-a declarat inspectorul pentru minorități naționale, Nadea Casian.

Articolul precedentAndaluzia Luca :”La trecerea de pietoni dintre Casa sindicatelor şi Piaţa Veche se vor monta semafoare!”
Articolul următorTulcea: Suplimentare a cotei de intervenţie la specia mistreţ cu 233 de exemplare!