Două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă Tulcea ne vor reprezenta judeţul, săptămâna viitoare, la Concursul Naţional de Echipaje de Ambulanţă 2019, ediţia a IX-a, care se va desfășura în localitatea Moneasa – Arad, în perioada 18-22 septembrie.
Cele două echipaje tulcene, sub îndrumarea medicului Rodica Achiparoaie, sunt formate din asistenţii principali Diana Ciurea şi Mariana Mastica, împreună cu colegii ambulanțieri Dumitru Mocanu şi Nicu Olteanu. Aceştia se pregătesc de câteva luni pentru scenariile pe care le vor întâlni la concurs. Acolo, vor trebui să îşi etaleze calităţile profesionale, calmul, priceperea şi cunoştinţele medicale, pentru că vor avea parte de probe de foc. Se vor simula diverse situaţii de dezastre, calamităţi, accidente de cod roşu şi tot ce vor considera organizatorii că îi poate departaja pe salvatorii de pe ambulanțe, pentru că acolo se întâlnesc cei mai buni!
„Participăm şi în acest an cu două echipaje formate din nişte oameni foarte bine pregătiţi şi sper să ne întoarcem cu o poziţie de clasament cât mai bună. Cei patru care ne vor reprezenta judeţul la acest concurs se pregătesc asiduu de câteva luni, cu toate că experienţa lor profesională este una extraordinar de mare.
În fiecare an ne-am clasat între primii zece pe ţara, dar de data aceasta sper să urcăm chiar printre primii. Am încredere în colegii mei, le ţinem pumnii şi la uram succes şi spor!” – ne-a declarat doctorul Dumitru Valcu, managerul Serviciului de Ambulanţă Tulcea.

Articolul precedentDouă case de pe Gloriei cuprinse de flăcări
Articolul următorFocarul de hepatită virală de tip A din Babadag este gestionat de medicii epidemiologi ai DSP Tulcea