În perioada 31.01.2019 -04.02.2019, polițiștii judeţului Tulcea desfăşoară activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi.

De asemenea, în cadrul acțiunii polițiștii verifică legalitatea desfășurării transportului rutier de mărfuri și persoane, inclusive cel în regim taxi.

Prin astfel de acțiuni se urmărește conștientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile deschise circulaţiei publice, în contextul necesităţii atingerii obiectivului general asumat de statele membre ale Uniunii Europene, acela de reducere cu 50% a mortalităţii din accidente rutiere în perioada 2010 – 2020.

 Exemplu:

La data de 31.01.2019, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 50 ani din județul Mureș, care conducea o autoutilitară pe strada Elizeului din municipiul Tulcea, având un permis de conducere emis de o autoritate străină susceptibil a fi fals.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale și uzul de fals, fapte prevăzute și pedepsite de art. 320, art 323 din Codul penal.

  •  

La data de 01.02.2019, polițiștii Serviciului Rutier au depistat  un bărbat de 35 ani din orașul Năvodari, județul Constanța, care conducea un autoturism în localitatea Babadag, județul Tulcea, având o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului.

 

Articolul precedentUN BĂTRÂN CU PROBLEME LOCOMOTORII, AJUTAT DE POLIȚIȘTII TULCENI
Articolul următorCODE Kids – Copiii fac coding în Biblioteca Județeană “Panait Cerna” Tulcea!