La nivelul județului Tulcea, în primele 6 luni ale anului 2019, pe drumurile deschise circulației publice, principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost, pe lângă viteza excesivă, indisciplina pietonilor și depășirile neregulamentare.

În acest context, în perioada 01 – 05 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică împreună cu polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baia și Postului de Poliție Ceamurlia de Jos desfășoară activități de prevenire a evenimentelor rutiere în rândul participanților la trafic, urmărind disciplinarea pietonilor, bicicliștilor, căruțașilor, mopediștilor, pe raza localității Ceamurlia de Jos.

Activitățile de prevenire au drept scop conștientizarea acestui segment de participanți la traficul rutier cu privire la necesitatea respectării prevederilor legale în domeniu.

În cadrul activităților polițiștii distribuie veste reflectorizante, achiziționate cu sprijinul autorităților locale, participanților la traficul rutier care au fost depistați circulând fără elemente de siguranță.

Totodată, polițiștii le-au recomandat cetățenilor să respecte regulile de circulație, iar după lăsarea întunericului,  să circule echipați corespunzător, astfel încât să poată fi observați la timp de către conducătorii auto.

 

Articolul precedentProiect INCDDD pentru dezvoltarea interconexiunilor urbane
Articolul următor„Portret de copil” de Sava Hentia este lucrarea lunii iulie la Muzeul de Artă Tulcea