În această dimineaţă la orqa 08.13, pe numărul de urgenţă 112 era anunţat decesul unui lucrător de pe platforma şantierului naval Vard Tulcea, în urma unui accident de muncă.
Un macaragiu eliberase din sarcina un bloc de tablă de circa 300 de kg, iar doi muncitori îl preluaseră şi îl sprijiniseră de un suport proaspăt sudat. Macaragiul a desfăcut încărcătura şi şi-a văzut de treabă, dar a asistat neputincios când a văzut că blocul de tablă se prăbuşeşte peste unul dintre cei doi muncitori.
Unul dintre ei, la momentul prăbuşirii, citea ceva pe o hârtie şi nu a mai avut timp să se ferească, bucată metalică strivindu-l la propriu. Acesta avea 50 de ani şi era angajat al unui subcontractor din incinta Vard.
„O echipă a Inspectoratlui Teritorial de Muncă Tulcea împreună cu poliţiştii au început deja cercetările la caz şi urmează să fie stabilite toate detaliile care au dus la acest accident tragic” ne-a declarat directorul ITM Tulcea, ing. Ali Izet.
Din păcate, echipajul de pe ambulanţă care a ajuns la faţa locului, chiar dacă a efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute, nu a mai putut face nimic şi a fost declarat decesul

Articolul precedentEURES: 440 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European
Articolul următorDelta Dunării așteaptă turiștii la Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării-Crișan