În perioada 24 – 27 aprilie a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

 Polițiștii vor acționa  pe drumurile publice din municipiu și județ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere  în care sunt implicați conducătorii auto care efectuează transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, fără a respecta legislația în vigoare.

În cadrul acțiunii vor fi folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și sancționarea acestora.

 Prezența aparatelor RADAR are în primul rând un scop preventiv, de reducere a vitezei și sporirea atenției participanților la trafic, polițiștii tulceni acționând în vederea determinării conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere.

 De asemenea, polițiștii rutieri vor aplica măsurile legale în toate cazurile de nerespectare a legislației în domeniu.

(Comunicat de presă IPJ Tulcea)

Articolul precedentProgram de testare Covid-19 pentru angajaţii din centrele de bătrâni!
Articolul următorLi s-a urât cu carantina: Prinși când au vrut să iasă din Cartierul Bendea!