În acest weekend, două dintre cele mai valoroase sportive ale clubului de șah Logic Delta , Maria Pufleni și Sofia Borisov , au participat la două competiții importante de șah , care s-au desfășurat în București și Constanța
La București s-a desfășurat competiția de șah Bitcoin Romania Chess Open, Ed. a II a , unde au participat jucători din: București , Pitești, Timișoara, Brașov, Ploiești, Moreni și Tulcea.
La această competiție sportivă, Sofia Borisov, care are 11 ani, a ocupat locul I fete 14 ani și locul V în clasamentul general , obținând astfel medalia de aur cu 4 puncte ( 3V, 2=, 1Î).
Prin aceste rezultate ,Sofia Borisov a acumulat încă 56,4 puncte ELO , depășind 1430 puncte ELO, deoarece această competiție a fost omologată și de Federația Internațională de Șah.
La Constanța s-a desfășurat competiția de șah Trofeul Ligii Maeștrilor, unde au participat jucători din: Galați, București, Constanța, Năvodari, Mangalia, Slobozia, Giurgiu, Tulcea, dar și jucători din Bulgaria.
Sportiva clubului tulcean, Maria Pufleni, care deși are doar 12 ani, a participat pentru prima dată la un turneu open , confrutându-se cu jucători seniori, mult mai experimentați , iar la finalul celor 6 runde de joc a ocupat locul III fete , obținând astfel medalia de bronz și 70,4 puncte ELO.
În acest an, Sofia și Maria au făcut parte din echipa de fete care a obținut titlul de campioană națională pe echipe , la proba de șah blitz și titlul de vicecampioană națională pe echipe la proba de șah clasic, ele fiind și componente ale lotului național al României la categoria fete 12 ani.
Felicitări, fetelor pentru aceste reușite! 

Articolul precedent„Égalité, fraternité” în Cupa Înfrăţirii Cahul 2019!
Articolul următorImpersii – „Etnic mobil. Eleni în Elada”, ediţia a V-a