Marți, 10 septembrie 2019, la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar 2019 – 2020.

Manifestarea a debutat la ora 12.00 în prezența Preasfințitului Părinte Visarion, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean și a autorităților locale, a cadrelor didactice ale școlii, alături de ei aflându-se elevii și părinții lor.

A fost oficiată slujba de Te – Deum la deschiderea noului an școlar, după care, elevii și profesorii au fost binecuvântați prin stropire cu apă sfințită.

Preasfinția Sa a adresat un cuvânt arhieresc în deschidere a noului an, îndemnând pe elevi seminariști să iubească această școală vocațională, cartea, rugăciunea și slujbele Bisericii, să aibă o conduită morală demnă în societate și să cultive valorile fundamentale ale neamului nostru românesc.

Mesaje în deschiderea noului an școlar au mai fost adresate și din partea: Inspectoratului Școlar General, Primăriei Municipiului Tulcea și Poliției Municipiului Tulcea.

Cu deschiderea noului an școlar 2019 -2020, Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea a depășit un sfert de veac de existență și slujire a Bisericii și Școlii românești.

Articolul precedentPeste 200 de militari participă la „Platinum Eagle 19.2” în Poligonul Babadag
Articolul următorParcul din E3 a fost vandalizat din nou. Surpriză! Fapta a fost filmată de camerele video montate recent!