În al şaptelea an de când aduce bucuria filmului românesc în oraşe din întreaga ţară, Caravana filmului românescCapodopere ale cinematografiei naţionale nu putea să nu revină la Tulcea.

Între 29 iulie şi 4 august, copiii mici şi mari sunt întâmpinaţi la Scena din Centrul Civic, cu un buchet de filme care au adus, de-a lungul anilor, zâmbetul pe feţele a milioane de tineri…şi nu doar atât!

Luni, 29 iulie, la ora 20:30, deschidem această adevărată săptămână de cultură românească, în atmosfera de poezie sonoră, pe care o aduce Walter Ghicolescu, într-un concert folk dedicat întregii familii. Continuăm, la ora 21:15, tot cu muzică, dar cea a adolescenţilor îndrăgostiţi din „Zâmbet de soare”, comedia muzicală a maestrei Elisabeta Bostan. Ca să descurce iţele călătoriei între real şi fantezie, a adolescenţilor, va fi prezent, în fața spectatorilor, maestrul Mircea Diaconu.

Pe 30 iulie, marţi, dar la ora 21.00, vă invităm să aflaţi „Secretul armei secrete” cu care diverşi pretendenţi vor să o cucerească pe fiica împăratului şi, odată cu ea, întreaga lume. Iar ca să vă ajute să descoperiţi secretul, avem un invitat special (care coboară de pe ecran!): Mircea Diaconu.

Tot o comedie, dar despre adolescenţii anilor ’90, vă aşteaptă miercuri, 31 iulie, tot la ora 21.00: muzică, fluturi în stomac şi multe situaţii comice în filmul „Liceenii rock’n roll” (când Tamara Buciuceanu-Botez e profesoară, cum poate fi altfel?).

Ce se întâmplă când muzica se opreşte? Aflaţi din primul film de animaţie 3D produs în România: „Strada Speranţei / Mercy Street” poate fi văzut joi, 1 august, tot la ora 21.00. Iar după proiecţie, regizorul Radu Nicolae vă răspunde la toate întrebările despre provocările muncii la acest film.

Weekendul „Caravanei filmului românesc” la Tulcea începe cu Lizuca, fetiţa deşteaptă şi căţelul ei jucăuş, din supersuccesul muzical pentru copii cuminţi: „Dumbrava minunată”. Aflaţi cum reuşeşte să scape fetiţa de şase ani, de răutăţile mamei sale vitrege, care vrea să pună mâna pe pădurea ei (fermecată), venind la proiecţia de vineri, 2 august, ora 21.00.

Sâmbătă, 3 august, la ora 20:30, mai ales părinţii se vor bucura, participând la concertul folk al lui  Ducu Bertzi  şi fredonând alături de îndrăgitul interpret, binecunoscutele sale şlagăre. Apoi, la ora 21:15, toată familia poate ţine pumnii iezilor năzdravani, care reuşesc să scape de lupul cel rău, în fantezia muzicală „Mama”, marele succes semnat de regizoarea Elisabeta Bostan.

Duminică, 4 august, la ora 21.00 puteţi afla cine reuşeşte să pună mâna pe punguţa cu doi bani, Bătrânul sau  Zâna, în fantezia muzicală semnată de Ion Popescu-Gopo – „Rămășagul”.

Ştim că cele şapte seri vor trece ca fulgerul, dar nu le rataţi, fiindcă nici nu ştiţi ce pierdeţi!

Articolul precedentEnergoterm are de încasat de la populaţie 11 milioane de lei. La iarnă tulcenii se vor încălzi… cu plapuma!
Articolul următorAtleta Nicoleta Ciortan va reprezenta România la Campionatul Mondial de ultramaraton