Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea au desfășurat în acest weekend prelungit  46 misiuni, dintre care 6 incendii.

       Duminică, 14 august, salvatorii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs între localitățile Grindu și Garvăn. La fața locului s-au deplasat forțele de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Măcin  cu 2 autospeciale de stingere, care au acționat pentru localizarea și lichidarea focului. Au ars aproximativ 20 de ha de vegetație uscată, stuf și arbuști de sălcioară. Cauza probabilă de producere a focului este folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La aceeași data, în jurul orei 20:00, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată, în localitatea Peceneaga. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, au acționat forțele de intervenție a Secției de Pompieri Măcin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars în jur de 50 de ha vegetație uscată.

Pompierii militari ai Stației de Pompieri Babadag au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie dintr-o gospodărie.La locul intervenției s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. A ars acoperișul magaziei, 30 de rame apicole și un cuptor electric.Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul.

Paramedicii au intervenit la 28 de cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale și transport specializat la  unitățile medicale din județ.

     Salvatorii militari ai Detașamentului de Pompieri Tulcea, au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei pisici care a căzut de la etajul 4 al unui bloc de locuințe, pe acoperiș, la etajul al treilea. Salvatorii au coborât pisica, iar aceasta a fost predată proprietarilor în siguranță.

  • Inundații

      În cursul zilei de ieri, 15 august, în urma avertizării de cod roșu de averse torențiale emis de Administrația Națională de Meteorologie, pompierii militari au intervenit pentru gestionarea a două situații de urgență, una dintre acestea producându-se în localitatea Sălcioara unde forțele de intervenție a Stației de Pompieri Babadag, au procedat pentru scoaterea apei dintr-un beci al unei bucătării, care a fost inundat.

    O altă situație de urgență s-a produs pe drumul național DN22A, între localitățile Ciucurova – Nicolae Bălcescu, unde s-a deplasat un echipaj al Detașamentului de Pompieri Tulcea. S-a acționat pentru scoaterea din apă a unei  mașini care a rămas blocată în urma viiturii.

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedent5 răniţi preluaţi cu elicopterele, după ce o căruţă s-a răsturnat. Printre victime se numără și un copil
Articolul următorPeste 10.000 de carduri pentru vouchere sociale au fost deja blocate pentru că beneficiarii le-au vândut sau au cumpărat alcool