Brigada 9 Mecanizată „Mărășești“ și Garnizoana Tulcea au organizat azi, începând cu ora 14.30, în Piața civică din Tulcea, un ceremonial militar cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la înființarea Diviziei Active Dobrogea.
 Brigada 9 Mecanizată „Mărășești“ este continuatoarea ,,Diviziei Active”, înființată la 1 noiembrie 1878 ce a avut inițial reședința la Tulcea, respectiv până în anul 1882, când a fost mutată la Constanța.
Suprefectul Corvin Bangu, vicepreședintele CJ, Petre Badea, viceprimarul Petre Marinescu, comisarul ajjunct al Gărzii de Mediu, Octavian Popa și colonelul Florin Marian Barbu, comandantul Brigăzii  9 Mecanizată „Mărășești“ au luat cuvântul cu această ocazie.
De asemenea, profesorul Costin Scurtu, directorul Muzeului militar Ferdinand I Constanța a vorbit despre istoria acestei unități de elită a Armatei române.
Defilarea pe strada Babadag, concertul Fanfarei militare și executarea unor demonstrații militare au completat fericit evenimentul din Piața civică.
 Un ceremonial militar similar a avut loc și în orașul Babadag, unde este cantonat Regimentul Infanteriei Marine, începând cu primele ore ale dimineții.
Tot azi, începând cu ora 19.00, la Teatrul Jean Bart din Tulcea vor avea loc o serie de momente artistice sub genericul „Dobrogea sărbătorește Marea Unire“, susținute de Corala Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian“, precum și o conferință susținută de prof. univ. dr. Sorin Cristescu, de la Universitatea Hyperion București.
Articolul precedentCarniprod va produce de anul viitor scrofiţe pentru reproducţie
Articolul următor”Mă-ntorc la tine, Mare Neagră!’’ la Centrul Muzeal Ecoturistic ”Delta Dunării”