La sfârșitul acestei săptămâni – 18 și 19 mai – se va desfășura în comuna Valea Nucarilor ediția a II-a a Festivalului Bujorului. Organizatorii – Primăria și Consiliul Local Valea Nucarilor, în colaborare cu Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” – au decis ca spectacolul din prima zi să aibă loc în Căminul Cultural al localității Valea Nucarilor, iar cel de duminică să se desfășoare pe stadionul din Agighiol.

Programul de sâmbătă începe la ora 12.00, iar pe afiș sunt Grupul de dansuri dobrogene al femeilor din Agighiol, Formația de dansuri Valea Nucarilor, recital Roman Andreea, Ansamblul Folcloric Lipovenesc „Juraveli”din  Jurilovca, cântece armânești, Grupul de copii „Cununa Spanțov” (Călărași), recital solist vocal Denisa Călin (Ansamblul Folcloric de Copii „Dorulețul”), recital Nina Predescu și Constantin Trușcă.

            A doua zi, în programul spectacolul care începe la ora 13.00 figurează Grupul de dansuri dobrogene al femeilor din Agighiol, Grădiniţa Agighiol – dans popular dobrogean, Şcoala Agighiol – dansuri armânești, Şcoala Agighiol – dansuri populare, Laura Cristea – dans modern, Şcoala Agighiol – dans arăbesc, Ansamblul Folcloric Profesionist „Baladele Deltei”, Grupul Folcloric „Katiușa”din Mahmudia, recital Nicolae Panciu, Grupul de dansuri bulgărești „Asiga” din Lunca, recital Mihaela Gurău, Ansamblul folcloric „Dunărenii” din Chiscani (jud. Brăila), recital Grupul „3 Haiduci”.

„Chiar dacă suntem la a doua ediție, pot spune că deja avem o mare nerăbdare, mai ales că numai mâine nu-i poimâine. Prima ediție a fost un succes și dorim ca de această dată lucrurile să iasă și mai bine. Întotdeauna e loc de mai bine. Ne-am mobilizat cu toții și vom avea ceva de excepție. Să nu uităm că tradiția, cântecul și dansul ne definesc identitatea și trebuie să facem totul pentru a arăta că suntem cu adevărat români. Avem și invitați din alte județe, precum și talente locale și sunt convinsă că publicul va fi numeros și dornic de distracție. Vă așteptăm!”- a spus doamna primar a comunei Valea Nucarilor, Maria Lența.

 

Articolul precedentStrategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării se discută azi la Tulcea!
Articolul următorBiciclist găsit mort în şanţ, la Sarichioi! S-a deschis dosar de moarte suspectă