Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, organizează azi la Tulcea, la Sală Toma Caragiu a Hotelului Delta ****, conferința „Zilele Participării Naționale SUERD” (Eng. „National Participation Day SUERD ”). Conferinţa face parte din calendarul evenimentelor organizate în contextul exercitării de către țara noastră a Președinției la Consiliul Uniunii Europene, concomitent cu deținerea de către România a Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Mai mult, evenimentul, unul de rang european, primul din cele patru ce vor avea loc la Tulcea, este şi primul de acest gen organizat în România şi reprezintă o întâlnire a participanților activi, părților interesate sau potențialilor participanți din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Evenimentul „Zilele Participării Naționale SUERD” se adresează în mod special organizațiilor și rețelelor societății civile, actorilor locali, inclusiv mediului academic, autorităților publice de la nivel local și regional, precum și instituțiilor naționale și experților care activează în instituțiile SUERD, inclusiv membrii grupurilor de lucru din cadrul Ariilor Prioritare, Coordonatori de Arii Prioritare, Coordonatori Naționali SUERD, etc.

La evenimentul organizat la Tulcea sunt prezenți reprezentanți din statele membre ale Uniunii Europene și funcționari din instituții UE, precum și reprezentanți ai societății civile, respectiv ai administrației publice centrale și locale din România.

La sesiunile de comunicare sunt prezenți subsecretarul de stat din MDRAP, Angel Gheorghiu, secretarul de stat din MAE, Melania Gabriela Ciot, președintele Consiliului județean Tulcea Horia Teodorescu, guvernatorul ARBDD Mălin Mușetescu, deputatul Lucian Simion, alături de reprezentanți ai administrației publice locale și centrale din România, precum și reprezentanți ai societății civile din țară și străinătate.

Vom reveni!

Articolul precedentPatru milioane de lei pentru asigurarea accesului spre comuna C.A. Rosetti
Articolul următor18 -19 mai – Festivalul Bujorului de la Valea Nucarilor și Agighiol