Costel Alexe a declarat, într-un interviu exclusiv pentru Realitatea Plus, că România a devenit importator de deșeuri periculoase, așa că se vor înăspri controalele din vămi. În plus, de săptămâna viitoare, vor fi verificate gropile de gunoi din țară. 

„Sunt unii șmecheri care au reușit să eludeze legea sub o formă sau alta menționând că aduc în țară, importă, material reciclabil, dincolo, din păcate, fiind deșeuri de multe ori și periculoase care se ard în fabricile de ciment sau în incineratoarele din România sau sunt și cazuri când ele sunt depozitate în diverse locuri neautorizate. Acest lucru nu e permis de legile din România. Vrem să facem controale inclusiv în vămi cu ajutorul personalului autorizat din partea MAI. Solicitarea a fost transmisă către Ministerul de Interne și către autoritatea din subordinea Ministerului de Finanțe – Controlul Vamal să nu se facă doar pe hârtii, să fie verificate dacă încărcătura din aceste containere corespunde cu ceea ce e pe hârtie”, a mai spus ministrul Mediului.

Costel Alexe a mai anunțat că, de săptămâna viitoare, instituțiile din subordinea sa vor demara două controale, unul dintre ele vizând deșeurile toxice.

„Săptămâna viitoare, vom face controale cu toate instituțiile din subordine la gropile de gunoi, stație de sortare, reciclator. Avem două controale tematice declanșate la nivel de Gardă Națională de Mediu, unul pe depozitele de deșeuri din țară, pentru a vedea dacă sunt respectate condițiile și reglementările din autorizațiile de mediu, și al doilea control la nivel de toate orașele României să vedem dacă condițiile din autorizațiile de mediu sunt respectate în șantiere”, a anunțat ministrul Mediului.

Articolul precedentTulcea reprezentată la Târgul de Turism al României!
Articolul următorSemnal de ALARMĂ din cauza unui „joc” popular și în rândul tinerilor din România